GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE ZESTIG EURO MET DE CODE: ZESTIGPLUS

Burgundy in het interieur - Trendkleur 2024/2025

Het is tijd om je interieur klaar te maken voor de winter van 2024/2025, en de trendkleur die op dit moment de harten steelt, is burgundy. Deze diepe, warme tint is een rijke mix van rood en paars, en straalt luxe en warmte uit. Perfect voor de koude maanden waarin we het gezellig willen maken in huis.

Wat is burgundy?

Burgundy is een donkerrode tint met een paarse ondertoon. De naam komt van de Franse wijnregio Bourgogne, en net als een glas rode wijn, geeft deze kleur een gevoel van elegantie en comfort. In het interieur brengt burgundy diepte en een subtiel dramatisch effect, zonder dat het te overweldigend wordt.

Hoe combineer je burgundy in je interieur?

Burgundy is een veelzijdige kleur die verrassend goed te combineren is met verschillende tinten en materialen. Hier zijn een paar tips om deze trendkleur stijlvol in je interieur te verwerken:

  1. Neutrale tinten
    Burgundy komt het best tot zijn recht wanneer je het combineert met neutrale kleuren zoals beige, crème en grijs. Deze lichte tinten brengen balans en laten de diepe kleur echt opvallen, zonder dat het te donker wordt.

  2. Natuurlijke materialen
    Denk aan hout, wol en linnen. De warmte van burgundy past prachtig bij natuurlijke materialen. Combineer bijvoorbeeld een burgundy fluwelen bank met een houten salontafel of linnen kussens voor een rustiek-chique uitstraling.

  3. Goud en messing accenten
    Voor een luxe afwerking kun je burgundy combineren met goud of messing accenten. Denk aan kandelaars, spiegels of kleine accessoires die de kleur nog meer laten stralen. Het merk Hübsch heeft bijvoorbeeld prachtige gouden details in hun woonaccessoires die perfect samengaan met deze rijke kleur.

  4. Groentinten
    Donkere groentinten zoals smaragd of mosgroen versterken de diepte van burgundy. Je kunt deze kleuren combineren in bijvoorbeeld kussens, plaids of vloerkleden. Samen creëren ze een warme en uitnodigende sfeer die perfect is voor de winter.

Het merk Hübsch en burgundy

Het Deense merk Hübsch, bekend om zijn Scandinavische eenvoud, werkt veel met zachte kleuren en natuurlijke materialen. Hoewel Hübsch vaak lichte tinten in hun collecties heeft, biedt hun minimalistische stijl de perfecte basis om burgundy toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een Hübsch fauteuil in zachte neutrale tinten die je combineert met een burgundy plaid of kussen. Of een burgundy vloerkleed dat prachtig staat onder een strakke, houten eettafel van Hübsch.

Ga je dit seizoen voor burgundy?

Burgundy is de perfecte kleur om je interieur in de winter van 2024/2025 warmte en stijl te geven. Of je nu kiest voor subtiele accenten of groots uitpakt met een burgundy statement-stuk, deze kleur zorgt voor een luxe, uitnodigende sfeer. Combineer het met natuurlijke materialen en gouden accenten, en maak gebruik van de tijdloze ontwerpen van Hübsch om een harmonieuze en stijlvolle woonruimte te creëren.

Ga je dit seizoen voor burgundy?